Saxion ICT studenten ontwikkelen zelf een App bovenop EasionSurvey en Scorion met API

Parantion nieuws Reacties uitgeschakeld voor Saxion ICT studenten ontwikkelen zelf een App bovenop EasionSurvey en Scorion met API

ScreenHunter_1245 Jul. 13 11.55Eerstejaars studenten van de academie ACT (academie creatieve technologie) van de opleiding HBO-ICT hebben met een drietal projectteams een App ontwikkeld die op het Scorion en EasionSurvey platform werkt. Het Scorion platform communiceert via zogenaamde API’s met deze App. In principe kan nu iedereIMG_3233en zijn eigen Scorion of EasionSurvey app ontwikkelen.

Het project MOE is onderdeel van een groter project om de opleiding ICT beter aan te laten sluiten bij wat bedrijven aan talent nodig hebben. In de regio Deventer Enschede zit een aantal toonaangevende ICT bedrijven die gevraagd zijn om daar actief een bijdrage aan te leveren. Bas Aalpoel van Parantion ging uiteraard op die vraag in, omdat goede ICT-ers voor Parantion van groot belang zijn. Parantion heeft samen met nog een aantal andere bedrijven meegedacht met het curriculum en met de opdrachten.

Dit mes snijdt aan twee kanten. Studenten leren veel sneller met echte opdrachten te werken, leren beter samen te werken en zijn veel gemotiveerder omdat het écht is. Het gaat namelijk ergens over en het product kan gewoon worden gebruikt. Aan de andere kant kunnen wij bij Parantion zo heel goed zien, hoe gemakkelijk het is om een App te maken op Scorion en EasionSurvey. Dat biedt enorme mogelijkheden. Gebruikers hoeven niet meer de door Parantion gemaakte ‘interface’ te gebruiken, maar kunnen gewoon zelf een App (laten) maken die als een soort plug op Scorion of EasionSurvey werkt.

Circa 100 studenIMG_3229ten van de ICT opleiding zijn in projectgroepen gestart met een opdracht die zo uit de praktijk komt. Aangezien Parantion, als marktleider in het digitaliseren van medisch onderwijs, veel belang hecht aan gebruiksgemak, gaan we steeds meer werken met Apps. Apps die precies doen wat de gebruiker wil. Daarmee kunnen toch, de soms best complexe processen, eenvoudig worden gebruikt. Zo’n App hebben we door 1e jaars studenten laten maken. En dat is gelukt. We hebben ze een aantal API’s gegeven en ze hebben in no-time een prachtige App gemaakt.

Wilt u meer weten over dit project? Mail dan naar Bas. Tijdens de afsluitende presentatie op 24 juni presenteerde de teams van Saxion HBO-ICT hun eindresultaat. Een van de teams had een werkende App gerealiseerd in de relatief korte tijd. Parantion sponsorde de dag met IJsjes van de befaamde Deventer ijsmaker Talamini.

LinkedInFacebookTwitterGoogle+

» Parantion nieuws » Saxion ICT studenten ontwikkelen zelf...
On 13 juli 2016
By

Comments are closed.

« »